Våra bröd

Baguette
Baguette

innehåller surdeg av vete, jäst, salt, vetemjöl och vatten. Arbetas hårt i degblandaren och gräddas i ordentligt varm ugn med rejält med ånga. Detta leder till en knaprig yta och luftig relativt seg konsistens. Går utmärkt att frysa. Tina på låg värme i ugnen och baguetten blir som ny.

Bakas varje dag.

Frukten
Frukten

bakas på vete och rågsurdeg, lite jäst, salt, grovt rågmjöl samt vetemjöl. Innehåller fullt med aprikoser, hasselnötter och eller valnötter samt russin. Degen sätts dagen innan bröden gräddas. Jäser i två omgångar inklusive under natten och gräddas tidigt på morgonen. Fantastiskt gott med lång hållbarhet.

Bakas varje till varannan dag beroende på åtgång.

Tysken
Tysken

bakas även den på vete- och rågsurdeg, innehåller ingen jäst. Degen jäser enbart på den kraftfulla surdegen. Innehåller i övrigt salt, grovt rågmjöl, vetemjöl, vatten och lite brödsirap (som f ö går åt under jäsningen). Degen sätts dagen innan och jäser i korgar under natten. Gräddas tidigt på morgonen. Ett lagom kompakt bröd, syrligt och mår bäst dagen efter gräddning. Men många vill ha den dagsfärsk. Kan också varieras med valnötter.

Bakas var till varannan dag beroende på åtgång.

Levain
Levain

grunden för detta bröd är en vildjäst som är gjord på russin, honung, socker och vatten. Vildjästen blandas med vetemjöl och får jäsa för att blandas ytterligare en gång med mjöl. Därefter görs en levaindeg (motsvarande surdeg) som i sin tur blandas med vetemjöl och ibland rågmjöl och durumvete samt vatten och salt.

Detta är ett fantastiskt gott bröd med en smak som präglas av vildjästen. Kan varieras med valnötter. God hållbarhet.

Bakas varje dag.

Putin

är vårt suraste bröd och med nästan intill obegränsad hållbarhet. Innehåller rågsurdeg och grovt rågmjöl. Jäser under ett par dygn, gräddas i formar och skall helst vila någon dag innan man sätter tänderna i det.

Bakas då och då.

Hamras stora vita

innehåller råg– och vetesurdeg, vetemjöl, salt och vatten. Lång jästid.

Bakas varje dag

Övrigt matbröd

Övriga bröd som bakas till och från och efter beställning är San Francisco, Grekiskt lantbröd, m fl. Dessa bröd bakas med jäst och surdeg i olika kvantiteter.

Småbröd och söta bröd

Lite annat bröd som bakas varje dag, eller ibland, eller inte alls.

  • Frallor
  • Blåbärsbröd
  • Solros-och spenatbröd
  • Pumpabröd
  • Briocher, croissanter samt pain au chocolat
  • Bullar med kanel eller kardemumma
  • Biscotti
  • Chokladkakor med råsocker och hackade pistagekärnor
  • Mazariner med hallon eller blåbär och glasyr
  • Pajer där mördegsskalet fylls med mandelfyllning och bär av olika sorter
Paj
Kakor

Hitta hit


Visa Hamrabageriet på en större karta